Skip to main content
 

Toine Kamphuis - freelance journalist,
copywriter en trainer communicatieve vaardigheden.

 

Toine Kamphuis

 
1
1

Txtra is het full service tekstbureau van Toine Kamphuis. Toine is opgeleid tot journalist. Vanaf 1998 ontwikkelde hij zich tot tekstschrijver, copywriter en communicatietrainer. Waarom? Omdat Toine niet stil kan zitten. Altijd op zoek naar nieuwe vaardigheden en vol energie om het beste van alle werelden te combineren.

SchriftVan een verdwaald persberichtje tot:

  • de teksten van volledige websites
  • concepten voor campagnes
  • schrijftrainingen volledig op maat
  • copy voor paginagrote advertenties in tijdschriften en kranten
  • strategische speeches (ghostwriting)
  • meer… veel meer.

De veelzijdigheid van Txtra biedt volop variëteit en toch is Toine dé ultieme specialist. Kennis delen, mensen vaardigheden bijbrengen en tegelijkertijd zelf ook blijven leren. En als de veelzijdigheid zijn tol eist? Dan werkt Txtra samen. Bij voorkeur met de allerbeste tekstschrijvers, copywriters, trainers, fotografen en art directors.

Txtra werkt voor geweldige klanten…

Klanten die net zulke hoge eisen aan tekst en training stellen als Toine zelf. Klanten die Toine het vertrouwen geven. Klanten die de ultieme beloning krijgen voor het in Toine gestelde vertrouwen: teksten met meetbaar effect en communicatietraining met ongekend rendement. Hieronder enkele reacties van opdrachtgevers, klanten, relaties, helden van het eerste uur, vul zelf maar in. Toine ook aanbevelen als hij een klus boven verwachting heeft afgerond? Neem contact op.

Toine Kamphuis heeft bij KPN aan 5 groepen van gemiddeld 7 KPN professionals (senior projectmanagers en consultant) in 2x een halve dag training in effectief schrijven gegeven. De evaluaties van alle deelnemers spreken voor zichzelf: de gemiddelde waardering was 8,7 en zonder uitzondering werden de hoge scores toegelicht met uitspraken als: zeer leerzaam, direct bij alle communicatie toepasbaar, confronterend, met humor en heerlijk stimulerend. Aanrader voor elke organisatie die de (onderlinge) communicatie wenst te verbeteren.

Bert Herweijer, programmamanager bij KPN

Optimaliseren, visualiseren en vaak ook goed ridiculiseren. Zomaar een paar woorden die in mij opkomen wanneer ik denk aan Toine en zijn trainingen.
Wat een tempo, wat een kennis, wat een toegevoegde waarde. Schrijven is echt een vak, maar wat brengt Toine het dichtbij.
Hij mag vaker terugkomen.

Jonathan Huntelaar, webmanager Rode Kruis

Toine heeft een aantal jaar persberichten vertaald en geschreven voor ons. Daarnaast deed hij soms andere (technische) tekstklussen. Ik heb Toine ervaren als een allrounder in het vak. De kwaliteit maar bovenal zijn flexibiliteit maken het aangenaam met hem te werken.

Richard Zuidgeest, PR manager bij Bex* communicatie

Ik volgde half november 2010 een mediatraining bij Toine die hij samen met Daphne Lammers (o.a. verslaggeefster/presentatrice bij RTL4) gaf. Door de kleine groep deelnemers van vier mensen was er bijzonder veel ruimte voor oefening en het uitwisselen van ervaringen. Naast de enorme communicatie- en mediakennis van Toine zelf kreeg de training extra kracht dankzij de medewerking van Lammers als professioneel verslaggever. Het maakt de oefeningen zeer realistisch waardoor het leereffect groot was. Wekenlang na deze training kan ik nog met gemak uit het hoofd de opgedane kennis en geleerde aandachtspunten benoemen.

Arian Visser, Communicatieadviseur bij FOM Institute DIFFER

Toine is een goede vent die weet wat je als bedrijf nodig hebt. Hij doet meer dan je verwacht en heeft een goede visie van de markt en doelgroep. Mijn training is zeer nuttig geweest, alhoewel ik aardig wat media-ervaring heb.

Marcel Keij, Director bij Ubisoft Benelux
Ingrid SegersIngridVijftien… veertien… dertien. “Zeg. Draai me niet zo. Duw me niet zo. M’n kop ontploft nog zo.” Negen… acht… zeven… zes. “Au. Zo kan ‘ie wel weer.” Drie… twee… een. Pennen neer. Oké. Wie wil zijn stukje voorlezen? “Liggend op het tafelblad van de derde rij hoor ik alle 99 cursisten in het auditorium zuchten. Zou míjn schrijver durven? Jammer. Iemand anders roept al ‘ik’.


Vanuit het perspectief van een pen schrijven? Een pen aan het woord laten? Nee. Dat zou ik vóór de cursus Creatief Schrijven niet bedacht hebben. Net als het (door)schrijven op muziek. Met een grote slash kleine camera. Onder tijdsdruk. Of met een van de pennen van de Bono. Voorbeelden van creatiefschrijvenoefeningen die o.a. schrijfkramp verhelpen en je groene, interne censuurmonster de mond snoeren. Daarnaast helpen ze je ook tekst ritme geven. Kleur. Sjeu. Net als al die andere tools uit de box van Toine. Zoals die ene waarmee je een tekst in stevige stukken zaagt om vervolgens weer keihard vast te nagelen.

Wil je lekkerder schrijven? Moet er (meer) prik in? Ga in de leer bij Toine! Of ik door Toines originele schrijfbegeleiding een betere schrijver ben geworden? Zeker! Een goede? Dat laat ik graag aan anderen over om te zeggen.

Feit is dat ik héél bewust met tekst omga (en al ging). Eén van de eigenschappen van een goede schrijver, zegt ‘de meester’. – Ingrid Segers (Tekstwerkplus)

Geweldige collega’s

‘Ik kan het niet… Ik kan het niet… Ik kan het niet… Ik kan het niet… Ik kan het niet alleen.’ Zing allemaal uit volle borst mee met de nietmachine van De Dijk. Toine werkt zelfstandig. Een solist in optima forma. Maar soms heeft ook Toine hulp nodig. Hulp van vakkundige collega’s. Van de collega tekstschrijvers Marjan en Andrea bijvoorbeeld (zie de links naar hun website hiernaast). Want: ‘Ik ben ook maar een man. En ik kan het niet alleen’ – De Dijk.

Marjan Scheffer

Tekstschrijver

Andrea Fijlstra

Tekstschrijver