Skip to main content
 

Toine Kamphuis - schrijvend journalist met een zwak voor vliegtuigen en... pindarotsjes.

Journalist

Toine is afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en werkte daarna jarenlang als freelance verslaggever, onder meer voor GPD en tal van tijdschriften.

Van Veronica Magazine tot Emerce, Kijk, Comment, PC-Active, Computer Idee, Race Report en… Libelle. Jazeker, het ultieme doelgroepschrijven.

Dat geldt  ook voor Kijk. Hoe leg je een twaalfjarige jongen uit hoe het luchtruim rondom Schiphol is verdeeld in Sids en Stars en dat vliegtuigen waypoints volgen? Niet zo dus…

Tijdschriften, kranten en websites

Vanaf 1998 werkt Toine voornamelijk als freelance journalist voor tijdschriften, kranten en websites. Met de nadruk op ‘freelance’. Toine en loondienst gaan niet samen.

Toine is  een schrijvend journalist die complexe materie toegankelijk maakt en leeswaarde toevoegt. Het geheim? Show don’t tell constructies en spectaculair suffe stijlfiguren.

Radio en televisie? Dat laat Toine aan anderen over. Een enkel televisieoptreden in een actualiteitenrubriek (zie fragment rechts) daargelaten natuurlijk.

Vakidioot

Hoe zit het met de nasleep van rampvlucht MH17 en de rol van burgerjournalistiek? Bij EenVandaag duidt Toine de rol van onderzoeksplatform Bellingcat. Exit informatiemonopolie van de journalistiek.